Mataró Notícies

Consells per fer front a les altes temperatures

Consells per fer front a les altes temperatures

Betty Doñate

Beure aigua sovint i protegir-nos bé del sol són alguns dels consells a seguir davant les altes temperatures que aquests dies estan afectant Mataró i la resta de municipis del Maresme. Des de l’Institut Català de la Salut recorden que és important hidratar-se per evitar baixades de tensió o marejos; si ens ha de donar el sol, portar gorres o barrets i roba lleugera, i abaixar les persianes de dia i apujar-les de nit perquè la calor no se’ns quedi a casa quan intentem dormir.

Els símptomes que ens han de posar en alerta davant una possible deshidratació produïda per la calor són una pujada de la temperatura corporal, fins al punt de pensar que tenim febre, una sensació de són molt intensa, marejos i fins i tot la pèrdua del coneixement. Si ens passa això, cal beure aigua i buscar l’ombra o un lloc fresc, protegit del sol, segons ha explicat Anna Ferrer, infermera del CAP de la Ronda Prim i Rocafonda.

Les persones més vulnerables davant de les altes temperatures són les majors de 75 anys, les que pesen poc, les que tenen mobilitat reduïda, els malalts crònics, i els nens, que han d’hidratar-se més que mai. Els nadons lactants, per exemple, poden fer-ho prenent el pit de la seva mare més sovint.

Ferrer ha recordat que les begudes alcohòliques i els refrescos no treuen la set, sinó tot el contrari, i que quan es té calor, cal beure aigua tèbia a petits glops.