Mataró Notícies

Calpe:"En el cas de Marta Gómez s'ha seguit el procediment habitual"

Calpe:"En el cas de Marta Gómez s'ha seguit el procediment habitual"

Eli Solsona

L’ajuntament explica que la notificació que van rebre la periodista Marta Gómez i el seu company sentimental per haver infringit, suposadament, l’ordenança de civisme no és una multa, sino una proposta de sanció. Segons aquesta notificació, els dos joves haurien de pagar una multa de 250 euros cadascú per uns presumptes insults als Mossos d’Esquadra durant la celebració de l’Anada a Ofici de les Santes. La regidora de Via Pública, Núria Calpe, explica que s’ha seguit el procediment habitual en aquests casos: s’ha enviat la notificació als afectats i, ara, Gómez i la seva parella tenen la possibilitat de presentar al•legacions i proves en la seva defensa. Quan hi hagi tots els elements, es farà la resolució d’aquest expedient i es determinarà si han o no de pagar els 250 euros cadascú.

Calpe també ha explicat a Mataró Ràdio el procediment que se segueix en aquests casos. Segons apunta, l’ordenança de civisme estableix que cal tenir respecte als agents de l’autoritat, tan si són de la Policia Local com si són d’altres cossos de seguretat. Quan algun agent considera que s’ha infringit aquesta ordenança, aixeca una acta i l’envia a l’ajuntament. En ser competència del consistori, és l’ajuntament qui incoa l’expedient i envia la notificació a l’afectat.

Recordem que segons la denúncia –de 250 euros a cadascú-, suposadament els dos joves haurien insultat els agents anti-avalots de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra. Una versió dels fets que els dos joves neguen rotundament. Segons explica la jove periodista, Marta Gómez, un agent dels Mossos la va retenir en sentir una conversa privada amb el seu company en la qual ella es preguntava si “feia falta” que els agents de la Brigada Mòbil “anessin amb passamuntanyes”. A partir d’aquí, segons explica la jove, ella i el seu company van ser vexats pels Mossos, que van arrencar-li l’acreditació de premsa facilitada per l’Ajuntament i van ridiculitzar la seva tasca professional. La mateixa tarda, els dos multats van presentar una denúncia contra els Mossos d’Esquadra per la seva actuació.

Des que aquest dijous va trascendir que la jove periodista del Tot Mataró i el seu company havien rebut la notificació de l'ajuntament, els comentaris van multiplicar-se a les xarxes socials. Al Twitter, fins i tot es va crear l'etiqueta #totssommartagomez. L'alcalde, Joan Mora, va fer una piulada en la qual assegurava "No m'agrada. Ho he d'acceptar si és el procediment però no m'agrada ni és agradable que això passi".