Mataró Notícies

Bote: "La sentència del Suprem no autoritza automàticament l'ampliació de Mataró Parc"

Bote: "La sentència del Suprem no autoritza automàticament l'ampliació de Mataró Parc"

Elisabet Solsona

L’alcalde de Mataró alerta que la sentència del Tribunal Suprem respecte a Mataró Parc no suposa una llum verda immediata per a la seva ampliació. David Bote explica que la sentència –que és ferma i, per tant, no es pot recórrer-, el que fa és anul·lar la trama urbana consolidada definida per la Generalitat a la Llei de Comerç de 2009, però en cap cas autoritza automàticament l’ampliació del centre comercial. Una autorització que, aclareix Bote, és competència del departament d’Empresa i Coneixement.

David Bote s’ha mostrat molt prudent a l’hora d’emetre una opinió sobre aquesta hipotètica ampliació del centre comercial perquè “no tenim cap projecte concret sobre la taula”. S’ha limitat a dir que “si és una bona oportunitat, l’aprofitarem”, sense voler-se pronunciar més clarament fins que no hi hagi una proposta concreta. Ha dit que Mataró sempre ha defensat l’equilibri entre comerç urbà i centre comercial i, per això, una “bona oportunitat” seria una proposta que respectés aquest equilibri. També ha subratllat que al PAM 2017 hi ha el desenvolupament del Pacte pel Comerç, prova de l’aposta del govern pel comerç de proximitat.

L’alcalde, que ha fet aquestes declaracions durant un esmorzar amb la premsa, també ha avançat que durant aquest 2017 l’Ajuntament té intenció d’aprovar la reparcel·lació d’aquesta zona, un tema que està pendent des que fa 20 anys una sentència la va anul·lar. Bote conclou que serà la manera de “posar ordre en aquest àmbit de la ciutat”.

Unes declaracions fetes arran de la sentència del Suprem, que diu que “no pot ser denegada l’autorització per a la seva ampliació o reforma” al Mataró Parc per la seva exclusió de la trama urbana. Així, l’alt tribunal espanyol estima el recurs que va presentar l’empresa propietària d’aquest centre comercial, General de Galerías Comerciales.

El centre comercial Mataró Parc va ser inaugurat l’any 2000. Disposa d’una superfície construïda de 140.000 m2, (18.000 m2 destinats a Alcampo i 52.000m2 a comerços), 5000 places d’aparcament i accessos a peu. Segons recull a la seva pàgina web, en els propers anys Mataró Parc té prevista la seva ampliació en 30.000 m2 destinats a mitjanes superfícies especialitzades de les més prestigioses firmes nacionals i internacionals de bricolatge, decoració i llar, jardineria, joguines i serveis de l'automòbil.