Mataró Notícies

Baixen un 8% els delictes a Mataró el 2011, per sobre de la mitjana catalana

Baixen un 8% els delictes a Mataró el 2011, per sobre de la mitjana catalana

Eli Solsona

Baixen un 8% els delictes a Mataró durant el 2011. Els robatoris a l’interior de vehicles han disminuït en un 15%; els robatoris de vehicles –sense voluntat d’apropació- un 24,6%; i els delictes de danys, s’han reduït en pràcticament un 15%. Han augmentat, en canvi, els robatoris a l’interior de domicilis –ho han fet en un 35%- i a l’interior de comerços. Aquest augment dels robatoris en domicilis, que va produir-se sobretot durant els mesos d’estiu, ha anat acompanyat d’un augment del 46,7% de les detencions efectuades en aquesta tipologia. Són dades que es desprenen de l’última Junta Local de Seguretat, celebrada aquest migdia i que ha comptat amb la presència del Conseller d’Interior, Felip Puig. El Conseller ha celebrat l’evolució descendent dels delictes a Mataró i ha explicat que la disminució registrada a la capital del Maresme és més accentuada que al global de Catalunya.

Durant l’any 2011, la Policia Local i els Mossos d’Esquadra han realitzat 174 operatius conjunts. D’aquests, destaca el dissenyat per prevenir robatoris dins dels cotxes en el qual es van detenir ‘in fraganti’ 54 persones, moltes d’elles ja havien estat arrestades anteriorment per la seva presumpta vinculació en robatoris a interior de vehicle. Precisament Felip Puig també ha explicat que una de les voluntats és lluitar per acabar amb la multireincidència i la sensació d’impunitat.

Quant a les infraccions a l’Ordenança de Civisme, s’han incrementat en un 7,70% les denúncies respecte al mateix període de 2010. En destaca l’augment per consum d’alcohol a la via pública, passant de les 225 de l’any 2010 a les 374 de l’any 2011.

Pel que fa a la seguretat viària, els accidents s’han reduït per setè any consecutiu i, durant el 2011, han baixat pràcticament un 10%. S’ha produït una víctima mortal, trencant amb la trajectòria dels últims tres anys, i han baixat en un 25% els ferits greus i en un 11% els lleus.

La Junta Local de Seguretat ha estat presidida per l’alcalde, Joan Mora, que ha manifestat la seva satisfacció per la disminució dels delictes i ha agraït la feina feta pels cossos de seguretat.

 

Arribada entre xiulets

En arribar a la porta de l’ajuntament, Felip Puig ha estat escridassat per una quinzena de mossos d’esquadra i bombers que protestaven per les retallades que els vol aplicar el departament d’interior. Precisament aquest matí els sindicats dels Mossos han posat en dubte la veracitat de les dades sobre la delinqüència a Catalunya fetes públiques aquesta setmana –mostren un descens del 2,7% dels delictes-. Felip Puig, al seu torn, ha lamentat aquestes declaracions i ha titllat d’error que els sindicats apel•lin a l’augment de la delinqüència en les seves reivindicacions laborals perquè, segons el conseller, “falten a la veritat”.