Mataró Notícies

Augmenten les estrebades i els robatoris en domicilis durant el 2012 a Mataró

Augmenten les estrebades i els robatoris en domicilis durant el 2012 a Mataró

Eli Solsona

Pugen en un 52% les estrebades i en un 6% els robatoris en domicilis durant el 2012. Són dades que es desprenen del balanç que s’ha fet durant la Junta Local de Seguretat. De fet, els robatoris amb intimidació o violència han pujat un 28,6%. Malgrat aquests augments, però, els robatoris amb força han patit una davallada generalitzada del 12,3%. Davant de l’increment de les estrebades, però, la regidora de Via Pública, Núria Calpe, explica que aquestes estrebades són difícils de prevenir a nivell policial, i per això demana responsabilitat als ciutadans.

Durant aquest balanç també s’han posat sobre la taula altres dades, com la baixada els robatoris a l’interior de vehicle (-15,2%), els robatoris amb força en establiments (-43%) i en empreses (-20%). També ha caigut el nombre de detencions (se n’han practicat 969, 41 menys que el 2011), i han disminuït en un 2,6% els delictes i faltes penals. Tot i això, els delictes contra les persones (homicidis, lesions i agressions sexuals, entre d’altres) han pujat un 9,4%.

D’altra banda, la Policia ha aixecat 959 actes per infracció de l’ordenança de civisme. D’aquestes actes, pràcticament la meitat són per consum d’alcohol a la via pública. Núria Calpe reconeix que és una realitat que a les zones d’oci nocturn hi ha joves que beuen alcohol al carrer i atribueix aquest augment de les denúncies a una intensificació dels controls.

Pel que fa a la seguretat viària, han augmentat en un 8,5% els atropellaments i en un 3,3% els accidents de trànsit, hi ha hagut una víctima mortal.