Mataró Notícies

"És un bon moment per comprar un pis perquè es pot aconseguir una rebaixa del 20%"

"És un bon moment per comprar un pis perquè es pot aconseguir una rebaixa del 20%"

Eli Solsona

Es manté la tendència a la baixa en la venda de pisos. En l’últim any les transaccions immobiliàries de compra-venda d’habitatges han caigut entre un 12 i un 14%. Segons el director comercial del portal habitaclia.com, Javier Llanas, es preveu que el preu dels pisos segueixi aquesta tendència a la baixa i arribi a caure un 20% més. Segons apunta, però, ara és un bon moment per comprar un habitatge perquè aquest 20% de caiguda es pot arribar a rebaixar durant la negociació amb el propietari.

Segons dades facilitades pel portal immobiliari habitaclia.com a finals d’abril, el preu mitjà de l’habitatge ha baixat el 17% l’últim any a Mataró i el cost mitjà d’un pis de compra se situa al voltant dels 165.000€. Segons Llanas, els preus poden arribar a ajustar-se una mica més però arribaran a un topall d’on ja no baixaran més.

Malgrat la davallada de les operacions de compra-venda de pisos, el portal habitaclia.com, amb seu a Mataró, ha triplicat el nombre de visites a la web en els últims dos anys i actualment rep 3.900.000 visites cada mes de més d'un milió d'usuaris únics. Javier Llanas explica que, coincidint amb el desè aniversari del naixement de l’empresa, han volgut aprofitar per renovar la pàgina web. Els canvis que s’han introduït són per facilitar la lectura, donar més pes a les imatges –són més grosses- i actualitzar el cercador perquè l’usuari trobi més fàcilment allò que busca.

Actualment, habitaclia.com acull una oferta de més de 120.000 anuncis procedents de 1.500 empreses immobiliàries de Catalunya, les Illes Balears i Andorra.