Mataró Notícies

"Cal posar ordre i fixar un dia per començar les rebaixes"

"Cal posar ordre i fixar un dia per començar les rebaixes"

Cristina Salad

El president de la Unió de Botiguers, Jordi Novo, reclama que es fixi al calendari el dia d’inici de les rebaixes. Ho ha dit durant una entrevista a l’informatiu matí de Mataró Ràdio on ha parlat de les rebaixes d’estiu que han donat el seu tret de sortida aquest cap de setmana. També les associacions PIMEComerç i Retailcat han coincidit en reclamar a les administracions i a tot el sector del comerç que es fixi clarament un dia d’inici de les rebaixes, ja que actualment cada establiment pot començar lliurement aquest període de descomptes. Precisament, aquesta llibertat per poder fer descomptes en qualsevol moment ha pogut contribuir a que durant els primers dos dies oficials de rebaixes no s’hagin produït les aglomeracions de públic que es produïen anys enrere. Malgrat tot, el president de la Unió de Botiguers, Jordi Novo, dóna per bo el primer cap de setmana de rebaixes.

Aprofitant aquest  període de vendes amb descomptes, moltes de les botigues van aprofitar que, ahir diumenge, era un dels festius previstos d’obertura comercial per vendre els seus productes. Les estrelles d’aquesta campanya estiuenca són tots aquells relacionats amb l'equipament familiar: moda, bany, sabateria, complements, oci i esport. També es preveu vendre equipaments per a la llar com  electrònica o aparells d’aire condicionat. Explica el president de la Unió de Botiguers que els canvis meteorològics dels últims dies havien reactivat les vendes. L’inici de les rebaixes ajudaran a millorar els números.

Unes rebaixes que han començat amb descomptes agressius de fins el 50%, tot i que en alguns casos es troben amb preus d’entre el 70% i 80% menys. Cada consumidor es gastarà una mitjada d'uns 150€ aquestes rebaixes.