Mataró Notícies

Una exposició fotogràfica per recordar el moviment del 15-M

Una exposició fotogràfica per recordar el moviment del 15-M

MataróNotícies.cat

Recordar el moviment del 15M i posar en valor el que va significar l’ocupació de la Puerta del Sol, a Madrid, o la Plaça de Catalunya, a Barcelona, la primavera de l’any 2011. Això és el que fa l’exposició fotogràfica “15M, l’inici del canvi” inaugurada aquesta setmana a la Biblioteca Antoni Comas. La mostra és un recull d’instantànies realitzades pel fotògraf Manuel Mora durant els dies en el que els “indignats” es van convertir en un fenomen internacional que van ocupar les portades de diaris i informatius de tot l’estat i van tenir un ampli ressò mediàtic a nivell internacional. Per crear el conjunt d’imatges que conformen la mostra, el fotògraf ha comptat amb la col·laboració de l’escriptor Pedro Marín. Tots dos han fet un treball que pretén mostrar l’origen de les manifestacions, vagues i debats públics fets durant aquelles setmanes. La idea del fotoreportatge és ensenyar l'abans i el després que ha suposat el 15M, tal com explica l’autor de les fotografies Manuel Mora.

L'exposició de nóm "15M, L'inici del canvi" ha estat inaugurada aquest dimarts a la Biblioteca Antoni Comas i ha comptat amb l'assistència del grup polític VOLEMataró, que veuen necessari que es faci ressò d'aquests moviments populars. Lluïsa Méndez és membre de Feminisme Igualtat VOLEMataró.

A la inauguració de la mostra també ha assistit, Juan Manuel Sánchez Gordillo, alcalde de Marinaleda. La obra de Manuel Mora i Pedro Marín estarà exposada i oberta al públic fins el 12 de maig, quan és farà un acte de clausura a les 6 de la tarda.