Mataró Notícies

Nova campanya per evitar la violència sexista durant Les Santes

Nova campanya per evitar la violència sexista durant Les Santes

Marta Gómez Castellà

A la campanya del 'Desvetlla't Bé, fas festa!', creada per garantir la no entrada de vidre, evitar la utilització de xancletes o fomentar el consum d'alcohol responsable durant el Desvetllament Bellugós de Les Santes, es sumen ara altres consells de seguretat i la campanya '"No" és "No". Cap agressió sexista!'. Tot i que l'Ajuntament de Mataró, en concret la Direcció de Cultura, treballa des del 2012 en l'elaboració d'accions i campanyes per minimitzar els riscos de la Festa Major, s'impulsa ara per primera vegada una iniciativa per abordar les violències sexistes. No obstant això, des del consistori s'assegura que no hi ha dades d'anys anteriors que confirmin que durant Les Santes es produeixin aquest tipus d'agressions, segons ha explicat la regidora d'Igualtat i Joventut, Marisa Merchán.

La campanya dóna el tret de sortida a aquesta Festa Major, però neix amb la voluntat d'establir-se en d'altres esdeveniments festius que se celebrin durant l'any i, sobretot, en les activitats d'oci nocturn regulars a la ciutat. L'objectiu de la campanya és sensibilitzar sobre el sexisme a favor de relacions lliures, respectuoses i igualitàries. Com a novetat, aquest any s'instal·larà un punt informatiu al Parc Central de Mataró  per atendre qualsevol de les demandes d'informació o per activar el protocol en cas que sigui necessari, tal i com ha explicat la regidora.

La nova campanya passa per una acció formativa que s'ha fet a personal de seguretat i tècnic de l'Ajuntament, però també per incidir en els centres educatius de la ciutat, on es farà pedagogia amb els estudiants per abordar temes de violències sexuals.  La campanya "No" és "No" Cap agressió sexista! ara es troba en fase de difusió i comunicació i per això s'han editat 5.000 flyers informatius, 2.500 adhesius i 200 xapes.