Mataró Notícies

L'Espai de les Arts obrirà les seves portes a l'Edifici de la Presó l'any 2018

L'Espai de les Arts obrirà les seves portes a l'Edifici de la Presó l'any 2018

Anna Gual

L'Edifici de la Presó es convertirà en el nou Espai de les Arts de la Ciutat. Aquesta és la voluntat del consistori mataroní, que vol obrir aquest edifici, considerat bé cultural d'interès nacional, a la ciutadania alhora que convertir-lo en un espai artístic de referència tant a nivell local, nacional  com internacional.  L'edifici acollirà tres projectes de creació artística diferents. En primer lloc "La Casa dels Artistes", un espai dedicat a la creació,  que anirà adreçat tant a artistes a títol individual com als que formin part d'entitats de la ciutat. També serà  la seu de del Mataró Art Contemporani, que per primera vegada disposarà d'un espai físic on desenvolupar la seva feina. Per acabar i com a tercera "pota", l'espai acollirà també el Taller de Gravat, gestionat per l'Associació de Joves Gravadors de Mataró. 

Per ara ja s'han reubicat a les entitats que fins ara tenien la seu en aquest espai: L'Associació de Pessebristes, els Armats, Sant Lluc per l'Art, el Cor Madrigalista i l'Associació d'Equips de Suport. La voluntat és poder mostrar aquest nou espai a la ciutadania a finals de 2017 i que el projecte sigui una realitat ja de cara a 2018. Es calcula que les principals obres que s'hauran de fer tindran a veure amb la millora de la seguretat i la il·luminació. En aquest sentit es preveu una inversió de 250.000 entre els anys 2018 i 2019.

Aquesta nova proposta d’usos també implicarà altres canvis. Can Palauet deixarà de ser el principal espai expositiu del MAC, que traslladarà les seves mostres al mateix edifici de la Presó i passarà a acollir les exposicions que es derivin de la  “La Casa dels Artistes”.