Mataró Notícies

Xesco Gomar, escollit primer secretari del PSC de Mataró amb el 70% dels vots

Xesco Gomar, escollit primer secretari del PSC de Mataró amb el 70% dels vots

Eli Solsona

La nova executiva del PSC de Mataró, amb Xesco Gomar com a primer secretari, ha estat escollida amb un 70% dels vots (53 a favor i 18 en blanc). Xesco Gomar, també delegat de al Junta de Andalucía a Catalunya, té 31 anys i és el primer secretari més jove que han tingut els socialistes mataronins. Compta en el seu equip amb Esteve Terradas com a president executiu; amb el cap del grup municipal del PSC, Joan Antoni Baron, com a vice-president; amb David Bote com a secretari d’organització; i amb Javier Naya com a secretari de política municipal.

També formen part de la nova executiva els regidors Consol Prados (també diputada i fins ara presidenta de l’agrupació local), Maria Carme Maltas i Juan Antonio Ciller; i exregidors com Remigi Herrero o Núria Aguilar. El flamant dirigent dels socialistes mataronins ha celebrat l’ampli suport que ha rebut la seva proposta i ha qualificat la nova cúpula “d’integradora, renovada, il•lusionada i unida” que vol “crear equip”, però que a la vegada és una executiva que combina “renovació i expertesa”.

Gomar, que ha reiterat de manera contundent que no serà el proper candidat del PSC, es marca com a principal repte recuperar l’alcaldia de la capital del Maresme el 2015. Per aconseguir-ho, creu que cal regenerar el PSC de Mataró per convertir-lo en un “referent polític, social i cultural de la ciutat” i que això passa, entre d’altres, per incrementar el nombre i l’activisme de la militància (els socialistes mataronins han perdut 150 militants des de 2007 i ara són 212), i fer una oposició “responsable” i que sigui una “autèntica alternativa de govern”. Gomar assegura que el “nou PSC” viurà “al carrer” per estar “al costat de la ciutadania”.

El Congrés dels socialistes, celebrat al Centre Cívic Cabot i Barba, ha comptat amb la presència d’Antoni Balmon, alcalde de Cornellà i Vicepresident Executiu del PSC a l’àrea Metropolitana de Barcelona. Balmon ha esperonat la nova executiva a “escoltar la ciutadania”, a "mirar al futur" i "a tocar de peus a terra" perquè els socialistes “tornin a ser el partit de la gent”.

 

El "Nou PSC"

Dels disset membres de la nova comissió executiva del PSC, onze són nous i només sis formaven part de la cúpula dels socialistes mataronins que va estar al capdavant del partit fins que es va constituir la comissió gestora el juny de 2011. Són el mateix Xesco Gomar, Marian Corrales, Javier Naya, Consol Prados, Maria Ángeles Ruiz i Maria Carme Maltas. Dels onze restants, alguns com Joan Antoni Baron, Esteve Terradas o Remigi Herrero, havien format part d'anteriors executives socialistes. Completen la nova cúpula David Bote,  Rosa Herrero, Núria Padilla, Irene Marín, Marga Riera, Núria Aguilar, Juan Antonio Ciller i José Antonio Ricis.

Pel que fa a noms que han caigut del nou equip directiu, destaquen els dels regidors Montse López, Francesc Melero, Ivan Pera i Carlos Fernández, i el de l'exregidor i últim primer secretari, Ramon Bassas, que va dimitir després de les eleccions municipals.

 

La "generació Blackberry"

El nou secretari del PSC de Mataró, Xesco Gomar, forma part del que s’anomena popularment “generació blackberry”. Els membres que en formen part provenen de les joventuts socialistes i són noms com el regidor Carlos Fernández, l’exregidora Ana Maria Barrera, l’actual secretari de política municipal, Javier Naya, o el flamant primer secretari del PSC del Maresme i alcalde de Pineda, Xavier Amor.

El "clan blackberry" feia temps que demanava una regeneració del partit tan a nivell local com a nivell comarcal, sobretot després de les últimes patacades electorals i que el PSC perdés l'alcaldia de Mataró a les últimes eleccions municipals.