Mataró Notícies

Safont-Tria, número 5 a la llista de la CUP

Safont-Tria, número 5 a la llista de la CUP

Eli Solsona

El regidor de la CUP a l’ajuntament de Mataró, Xavier Safont-Tria, és el número 5 per Barcelona de la formació independentista. L'Assemblea Nacional extraordinària de la CUP reunida a Molins de Rei ha decidit amb un 77% de suport presentar-se a les eleccions del proper 25 de novembre.

Serà la primera vegada que la CUP concorre a uns comicis d’aquest tipus, i pren la decisió després d’haver passat de 22 a 104 regidors el 2011 i aconseguir les 4 primeres alcaldies en les últimes eleccions municipals. Precisament la feina feta a nivell municipal és, segons Safont-Tria, el principal aval de la formació.

Xavier Safont-Tria també considera que, en l’actual context, és “necessari” que la CUP “irrompi al Parlament” per poder tenir veu pròpia i convertir-se en un altaveu per fer-hi arribar les reclamacions del territori. El líder de la formació a Mataró afirma que la CUP omplirà un buit i portarà un nou discurs d’esquerres i independentista al Parlament de Catalunya.

El cap de llista de la CUP per Barcelona serà el periodista David Fernàndez, que ja va formar part de les llistes de Barcelona a les eleccions municipals. D’altra banda, en l’assemblea extraordinària de la CUP, també s’han aprovat els principals eixos que conformaran el programa electoral, i també els principis d’acció política que guiarien l’acció institucional en cas que la CUP aconsegueixi representació parlamentària.