Mataró Notícies

Safont-Tria: "Després de la sentència, el més lògic seria reconstruir Can Fàbregas on era"

Safont-Tria: "Després de la sentència, el més lògic seria reconstruir Can Fàbregas on era"

Eli Solsona

La CUP reivindica la reconstrucció de Can Fàbregas i de Caralt al seu lloc original, a la cruïlla de la Ronda Alfons XII amb el carrer Biada. Durant l’entrevista de balanç de l’any, el portaveu Xavier Safont-Tria explica que la formació està disposada a dialogar però insisteix en la seva opció prioritària: reconstruir l’antiga farinera al lloc on era i integrar-hi el Corte Inglés. Safont-Tria considera que, després de la sentència del TSJC que declarava nul de ple dret la tramitació urbanística del solar, seria “la decisió més lògica”.

Referent a Bankia, el líder de la CUP considera “indigne” que l’expresident de Caixa Laietana, Josep Ibern, marxi amb una indemnització de mig milió d’euros i dos milions més del pla de jubilació. Per Safont-Tria, Ibern hauria de passar pels jutjats perquè era el màxim responsable d’una entitat que “ha estafat els seus clients” amb les participacions preferents.

D’altra banda, i en un altre ordre de coses, Safont-Tria atribueix a l’augment del vot útil (en favor principalment d’ERC, s’entén) la pèrdua de 800 vots que va patir la CUP el 25 de novembre respecte els resultats de les eleccions municipals de 2011.