Mataró Notícies

Mataró vol certificar que Fomento no ha fet frau amb la recollida de la brossa

Mataró vol certificar que Fomento no ha fet frau amb la recollida de la brossa

Cristina Salad

L’alcalde encarrega la redacció d’un informe-auditoria sobre la gestió de la recollida de la brossa domiciliària i sobre el servei de la neteja viària i de les platges. Una mesura que David Bote ha pres per tal d’esvair qualsevol dubte que pugui planar sobre el contracte amb FCC (Fomento de Construcciones y Contratas) l’empresa concessionària d’aquest servei a la ciutat. Ja la setmana passada, fonts municipals van negar cap indici de frau a la capital del Maresme. Avui en declaracions a Mataró Ràdio i M1tv, l’alcalde de Mataró David Bote ha recordat el compromís del govern municipal amb la transparència i és en aquest sentit que s’encarrega l’informe. De tota manera, Bote ha volgut puntualitzar que el tipus de contracte vincula FCC amb l’Ajuntament de Mataró és diferent que el que té a la ciutat de Barcelona i els serveis prestats tampoc es regeixen amb els mateixos criteris.

Aquest matí, la confecció d’aquest informe s’ha explicat a la Comissió Informativa Municipal de Gestió de l’Espai Públic. És el mateix òrgan de treball en el que es donarà compte de les conclusions de l’informe un cop s’hagi elaborat. L’elaboració del mateix es farà a través d’una empresa externa, a qui es contractarà per a que el realitzi. L’alcalde ha demanat la concreció d’un conjunt d’actuacions complementàries que permetin millorar la transparència en relació a la informació vinculada a aquest servei.

La decisió arriba després de la denúncia presentada per l’Ajuntament de Barcelona a Fiscalia, per una presumpta estafa en la gestió del reciclatge. Segons la denúncia, Fomento podria ser l’autor d’una estafa per haver manipular dades de la recollida de residus i poder cobrar més del consistori barceloní. Denúncia en el mateix sentit que també ha fet el consistori de Badalona.

Sobre aquesta qüestió explicar que el passat ple municipal, el del mes de novembre, el govern municipal es va comprometre a donar informació actualitzada i detallada del contracte, que és el de major quantia econòmica de l’Ajuntament. El servei de recollida de residus, neteja viària i platges es va adjudicar el 2014 a FCC per un termini de vuit anys i per un import total de 61 milions d’euros.