Mataró Notícies

Mataró tanca el 2011 amb un dèficit d'onze milions i mig d'euros

Mataró tanca el 2011 amb un dèficit d'onze milions i mig d'euros

Eli Solsona

L’ajuntament tanca el 2011 amb un romanent negatiu d’11 milions i mig d’euros. 4 d’aquests milions corresponen a subvencions i impostos que s’havien pressupostat i que no s’han cobrat, i 10 milions més a d’altres conceptes que es consideren de difícil cobrament, com l’IBI de les autopistes, i que tampoc no s’han cobrat malgrat estar contemplats al pressupost de 2011.

D’altra banda, la contenció en les despeses corrents ha permès estalviar 2 milions d’euros. La regidora d’Atenció i Administració Ciutadana, Carolina Soler, ha admès que “no són bones notícies” i considera que aquesta liquidació constata que l’anterior govern elaborava els pressupostos amb una previsió d’ingressos que “no era realista ni s’ajustava a la conjuntura econòmica”.

Aquesta liquidació negativa que el govern ja preveia i que ara s’ha confirmat, ofega encara més les finances municipals. L’executiu té la intenció de seguir aplicant mesures d’estalvi però descarta tornar a modificar un pressupost que ja és “de mínims” i pràcticament sense inversió. Soler ha explicat que en els propers mesos s’elaborarà un nou pla de sanejament financer per poder fer front a l’escenari econòmic –ja n’hi ha un de vigent que finalitza aquest 2012-, tenint en compte que el deute global del grup ajuntament és de 309 milions d’euros.

Aquesta liquidació del pressupost de 2011 es portarà a aprovació al ple municipal d’aquest dijous.