Mataró Notícies

Mataró s'afegeix al Pacte Nacional pel Referèndum

Mataró s'afegeix al Pacte Nacional pel Referèndum

Marta Gómez Castellà

Els partits independentistes i sobiranistes de Mataró han fet front comú per sumar-se a la campanya del Pacte Nacional pel Referèndum. A proposta dels grups municipals d'ERC-MES, CiU i ICV-EUiA la proposta va ser recolzada per Volem Mataró, la Cup i també la regidora No Adscrita. La sorpresa però, la va donar el partit dels socialistes que, contràriament a la postura que el seu partit ha pres en altres municipis votant favorablement o abstenint-se, va votar-hi directament en contra al costat de Ciutadans, el PP i PxC i així es va posicionar en la línia de la direcció catalana del partit.

Des de les files de CiU, ERC-MES, Volem i ICV-EUiA van carregar directament contra el PSC per la postura rebuda. Les intervencions les van fer Quim Fernàndez de CiU, Francesc Teixidó de ERC-MES i Montse Moron de Volem.

Pel que fa a la CUP va insistir en demanar i retreure a Convergència i Unió que trenquin el pacte municipal. Juli Cuellar, cap del grup municipal de la CUP.

Des dels grups municipals contraris a la celebració d’un referèndum per decidir el futur de Catalunya: Ciutadans, PP i PxC, es va titllar la proposta com a un tema "cansat" i "ridícul". Van intervenir Juan Carlos Ferrando, Jose Manuel López i Mònica Lora.

Durant el debat va intervenir-hi Carles Estapé, president d'Òmnium Cultural Mataró i portaveu del Pacte Local pel Referèndum, que va apuntar que aquesta adhesió parla de democràcia.

El Pacte Nacional pel Referèndum és una campanya que recull el suport de les institucions, entitats i particulars per a la celebració d'un referèndum que determini el futur polític de Catalunya.