Mataró Notícies

Mataró reclama 1,2 milions d'euros als veïns de Can Quirze

Mataró reclama 1,2 milions d'euros als veïns de Can Quirze

Anna Gual

La liquidació definitiva de les obres de reurbanització de Can Quirze porten a l'Ajuntament de Mataró a reclamar als veïns 1,2 milions d'euros. Unes obres que es van acabar l'any 2008, però de les que PUMSA, en el seu moment, no n'havia fet la liquidació definitiva. La problemàtica, que va avançar fa un dies el setmanari Capgròs, queia com una gerra d'aigua freda sobre els veïns afectats, que presentaven un recurs contenciós administratiu al jutjat contra aquesta liquidació. A l'espera de que es resolgui aquest contenciós i el jutge emeti una resposta definitiva, des de 'Ajuntament afirmen que no poden seguir ajornant el pagament als veïns i que per tant es veuen amb la obligació de reclamar-lo. Es calcula que i podria haver-hi més d'un centenar de veïns afectats. El pagament mitjà que es reclama es d'un 20.000 euros per veí, tot i que hi han casos en que es reclama menys i casos en que més. En aquest sentit els dos grans afectats serien el CT Mataró i l'Escola Meritxell, que per superfície els tocaria pagar una quantitat considerable. Així ho explica Núria Calpe, Presidenta de PUMSA i regidora d'Urbanisme.

Prèviament a aquest últim import, que ara es demana per liquidar definitivament les obres, els veïns ja havien fet efectiu l'abonament de 5 derrames pel pagament de les obres de reurbanització. Amb aquestes 5 derrames pagades els veïns creien que les obres ja estaven liquidades.

La problemàtica va sortir a la llum quan un dels veïns de la Urbanització va anar al jutjat per reclamar que se li havia cobrat de més per aquestes obres de reurbanització. Aleshores quan el jutge va estudiar el cas es va adonar, que no es podia determinar si el que deia el veí en qüestió era cert o no, ja que la liquidació definitiva de les obres no s'havia fet mai.