Mataró Notícies

Mataró inverteix prop de 2 milions d'euros a Rocafonda-El Palau-Escorxador amb la Llei de Barris

Mataró inverteix prop de 2 milions d'euros a Rocafonda-El Palau-Escorxador amb la Llei de Barris

Marc Rodriguez Sedano

Mataró invertirà prop de 2 milions d’euros a remodelar la plaça de Joan XXIII, reurbanitzar part de la Ronda Cervantes i rehabilitar comunitats de veïns al barri de Rocafonda-El Palau-Escorxador. D’aquesta manera, la ciutat reactiva algunes de les propostes del Projecte d’intervenció integral previstes per a aquesta zona i, de pas, es beneficia de la subvenció de la Llei de Barris, amb què la Generalitat finançarà la meitat de la inversió. El vicepresident del Govern de la Generalitat i conselles d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueres, ha visitat aquesta tarda els barris on es desenvoluparan les millores i ha explicat que la intenció, ara per ara, és acabar el projecte, tal i com havien promès.

La primera actuació consistirà en remodelar la plaça Joan XXIII i rebaixar els quatre metres de desnivell que hi ha entre el punt més elevat i el més baix de la plaça. La intenció és facilitar l’accés a la plaça i que quedi integrada al carrer de Joan Miró. L’altre projecte que començarà al setembre és la reurbanització de la ronda Miguel de Cervantes, en el tram comprès entre la carretera de Mata i el carrer Francisco Herrera. S’urbanitzaran les voreres al costat de la riera de Sant Simó, s’instal·larà un nou enllumenat i es millorarà la xarxa de clavegueram. Unes actuacions que ha valorat positivament l’alcalde, David Bote, que espera poder comptar amb el suport econòmic de la Generalitat per a futures inversions.

A més dels dos projectes de millora, l’Ajuntament també té previst rehabilitar i millorar els habitatges i comunitats de veïns del barri de Rocafonda- El Palau-Escorxador. El consistori també ha assegurat que les obres han d’acabar al desembre i espera que la Generalitat continuï apostant per projectes que permetin millores urbanístiques a la ciutat. Fins al moment, gràcies a la Llei de Barris, Mataró ha millorar el parc de Rocafonda i també ha pogut acollir la Biblioteca Antoni Comas a l’Escorxador.