Mataró Notícies

Marta Rovira creu que obrir una borsa d'aturats com la de Mataró quan hi ha eleccions podria servir per organitzar el referèndum

Marta Rovira creu que obrir una borsa d'aturats com la de Mataró quan hi ha eleccions podria servir per organitzar el referèndum

Cristina Salad

La diputada d’ERC, Marta Rovira, posa com a exemple Mataró, per explicar que la Generalitat estudia la possiblitat d’obrir una borsa d’aturats que participin a l’organització del referèndum. En unes declaracions que va fer a RAC1, la diputada republicana va argumentar que s’està estudiant aquesta possibilitat, “una fórmula que és legal” que es posa en pràctica a municipis com Mataró o Hospitalet de Llobregat quan hi ha eleccions. En aquest sentit, Rovira va apuntar que aquests voluntaris haurien d’assumir les feines d’organització el dia que es celebri. Segons va explicar durant aquesta entrevista radiofònica, la borsa d’aturats és una de les fórmules que estudia el govern català per captar voluntaris.

Les declaracions de Rovira no van trigar a ser desautoritzades pel govern de la Generalitat. Va ser la consellera de Presidència, Neus Munté, qui va mostrar el malestar del govern per la difusió d’informacions al voltant de l’organització del referèndum.  Durant la compareixença habitual de cada dimarts, Munté va sentenciar que és només el govern qui s’ha de pronunciar sobre aquesta qüestió.

Ahir a la tarda durant una reunió a la Generalitat convocada pel president Carles Puigdemont, en la que van participar-hi la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, els representants de JxSí i la CUP, va reclamar unitat i discreció als partits independentistes.