Mataró Notícies

Mariano Rajoy promet inversió en infraestructures amb Rodalies com a prioritat

Mariano Rajoy promet inversió en infraestructures amb Rodalies com a prioritat

Cristina Salad

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, promet 4mil 200 milions  d’euros d’inversió en infraestructures des d’ara i fins el 2020 a Catalunya. La prioritat serà el servei de Rodalies de Catalunya i la majoria dels diners van a aquesta xarxa de línies, entre les quals es troba la R1, la línia del Maresme. El pla previst fins al 2025 contempla una inversió de gairebé 3.900 milions d'euros i d'aquests, uns 2.000 milions es destinaran durant aquesta legislatura (2017-2020). Un compromís que segons Rajoy, serà "realista, viable i verificable" amb la participació de les administracions catalanes. Ho ha dit aquest matí, a Barcelona, en el marc d’una jornada sobre infraestructures titulada “Connectats al futur” en la que han participat uns 500 empresaris i representants de la societat civil i política.

La segona prioritat serà el Corredor Mediterrani pel que ha anunciat una inversió de 667 milions d’euros. En carreteres, s'invertiran 850 milions per millorar cinc eixos. També s'invertiran 200 milions fins al 2020 en els aeroports catalans i 587 milions més en els ports catalans durant aquesta legislatura. Segons Mariano Rajoy, també es vol treballar perquè Barcelona aculli la nova seu de l'Agència Europa del medicament.

A banda de les inversions en infraestructures, Rajoy ha parlat, també, del procés. I jugant amb el títol de la conferència ha deixat clar que no comparteix que alguns, ha dit, vulguin "desconnectar-se del futur". El president espanyol ha demanat i ofert diàleg per reconstruir ponts pel bé comú dels catalans i guanyar la batalla, diu, de la moderació i la sensatesa.

A l'acte al Palau de Congressos hi havia mig miler d'empresaris i representants de Foment, Pimec, les Cambres de comerç i també Florentino Pérez, d'ACS i Salvador Alemany, d'Abertis. El màxim representant de la Generalitat ha sigut el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, perquè el president Puigdemont està de viatge als Estats Units.