Mataró Notícies

Les antigues pistes de conduir es convertiran en una zona d’aparcament gratuït

Les antigues pistes de conduir es convertiran en una zona d’aparcament gratuït

Cristina Salad

El ple del mes d’abril, arran d’una proposta de resolució presentada pel Partit Popular, va aprovar convertir en una zona d'aparcament gratuït les antigues pistes de conduir. La mesura beneficiarà, especialment, als usuaris de l’Hospital i a les seves famílies que han de passar llargues estades al centre i els representa una despesa important utilitzar el pàrquing de pagament que hi ha al subsòl. Durant la seva intervenció el cap del grup municipal popular, José Manuel López, va recordar que altres hospitals catalans, entre ells els més propers de Can Ruti i de Granollers compten amb un aparcament gratuït des de fa molt de temps. A la proposta presentada pel PP es demana fer un manteniment del solar abandonat i habilitar-lo com a zona d’aparcament. José Manuel López va llegir la proposta.

El Pla de Mobilitat de la ciutat va ser el principal argument que van esgrimir els detractors de la proposta dels populars per habilitar aquesta zona com a aparcament. Un document signat per tots els grups polítics en el que es comprometen a promoure unes rutines de transport més sostenibles i equilibrades, amb un major ús de la bicicleta, anar a peu o el transport públic en detriment del cotxe privat. Els regidors d’ICV, Esteve Martínez i de la CUP, Carme Polvillo van reconèixer que el solar de les pistes de conduir necessiten neteja i manteniment per evitar la seva degradació, però són contraris al seu ús com a aparcament.

En el mateix sentit es van expressar des d’Esquerra Republicana de Catalunya i  VoleMataró, tot i que finalment el seu vot ser per l’abstenció i van permetre que la proposta prosperés. Ignasi Bernabeu i Montse Moron, respectivament, van referir-se al Pla de Mobilitat per sentenciar que la proposta no és coherent amb el document. Des de Volem, van demanar un debat públic per decidir quin ha de ser el pla d’usos de l’espai. Ciutadans, Plataforma per Catalunya i els partits del govern (PSC i CiU) van reconèixer el problema d’aparcament que pateix l’hospital i van recolzar el PP assegurant que pot ajudar a resoldre aquesta problemàtica. La regidora d’Espais Públics, Núria Moreno, va prendre la paraula en nom del govern i va explicar que aquest servei valorarà els costos d’aquesta operació i que es tirarà endavant quan hi hagi pressupost disponible per fer-ho. 

La proposta, últim punt que es va debatre durant el ple del mes d’abril, es va aprovar amb els vots favorables del PP, els grups del govern (PSC i CiU), Ciutadans i PxC, i les abstencions d’ERC i VoleMataró.