Mataró Notícies

L'Ajuntament se suma a les demandes per millorar l'atenció primària sanitària

L'Ajuntament se suma a les demandes per millorar l'atenció primària sanitària

Betty Doñate

L’Ajuntament de Mataró demanarà a la Generalitat que millori el servei de l’atenció primària a tot Catalunya. El consistori farà aquesta petició formal després que tots els grups municipals menys ERC-MES hagin aprovat una Declaració Institucional presentada pel PSC en la junta de portaveus prèvia al ple de juliol. Els socialistes han proposat donar suport a un manifest que signen treballadors socials, personal d’infermeria, veïns i la Societat Catalana de Medicina de Família, entre d’altres, perquè entenen que l’atenció primària és la base del sistema sanitari. Però també perquè consideren que el Departament de Salut hauria de destinar almenys un 20% del seu pressupost a reforçar aquest servei. La portaveu de PSC a Mataró, Núria Moreno, ha explicat que a finals de maig van reunir-se amb el conseller de Salut, Toni Comín, per demanar-los aquest augment pressupostari, la contractació de més personal i la dotació de més  autonomia de gestió i de recursos als centres sanitaris. Però sense èxit.

De la seva banda, el portaveu d’ERC-MES, Francesc Teixidó, ha volgut aclarir per què el seu partit ha estat l’únic en votar en contra de la proposta. Segons Teixidó, ara no és el moment de fer una demanda com a aquesta, ja que la Generalitat acaba d’ampliar el pressupost fins al 25% en l’àmbit sanitari.

En el text de la declaració institucional, els signants demanen al Departament de Salut donar resposta immediata a les demandes plantejades. No només per l’Ajuntament de Mataró sinó també per les entitats quatre entitats entre les que es troba la Confederació d’Associacions Veïnals i el Fòrum Català d’Atenció Primària.