Mataró Notícies

Fem Mataró Capital vol posar en valor la ciutat i la comarca a través del debat

Fem Mataró Capital vol posar en valor la ciutat i la comarca a través del debat

Marc Rodriguez Sedano

Decidir quins són els punts forts de la capital del Maresme i treballar per potenciar la comarca. És el que pretén Fem Mataró Capital, una nova entitat sobiranista impulsada per un sector del PDeCAT mataroní, que considera que a Mataró li falta un impuls per ser una referència a la costa central catalana. Perseguint aquest objectiu, aquesta nova entitat vol obrir debats amb tots els sectors i actors de la comarca per decidir quines són les virtuts per les que hauria d’apostar la ciutat. El president de la nova entitat, Xavier Penela explica que els primers debats de Fem Mataró Capital se centraran en el referèndum i en un futur estat català. Segons Penela, el següent pas serà parlar de Mataró i la comarca, per decidir els sectors econòmics als que es podrà dedicar Mataró els propers anys, ja sigui la industria 4.0, la comunicació o el turisme de qualitat.

El primer acte de l’entitat va servir per presentar-la en societat i va comptar amb les xerrades de l’empresari Joan Canadell i l’enginyer civil Xavi Font. Canadell considera que Catalunya és un dels països d’Europa que pot créixer en camps molt diversos com l’industrial, el logístic o en l’àmbit del turisme. Punts forts que Canadell considera que cal aprofitar. Sobre Fem Mataró Capital, l’empresari celebra la seva creació i dóna suport a l’entitat, ja que, segons diu, servirà per vertebrar millor el territori.

  Des de Fem Mataró Capital consideren que la diversificació serà la clau per aconseguir que la ciutat sigui una referència, així que conviden a tots els agents de la ciutat a participar en els futurs debats, que seran oberts a tothom.