Mataró Notícies

"Esquerres per la Independència" presenta la seva delegació a Mataró

"Esquerres per la Independència" presenta la seva delegació a Mataró

Sergi Ruiz

La plataforma “Esquerres per la Independència” presenta la seva delegació de Mataró amb la voluntat de guanyar suport a favor del referèndum d’autodeterminació i del sí a la independència a la ciutat. Una presentació realitzada mitja hora abans del Ple amb el recolzament dels regidors dels grups municipals d’ERC-MÈS i la CUP. La plataforma, nascuda l’any 2014 sota el nom de “Esquerres pel SíSí”, ha replantejat l’estratègia informativa d’àmbit català per centrar-se en les ciutats i barris per explicar de manera propera i detallada els seus arguments en favor de l’autodeterminació de Catalunya.

A part de centrar-se en la consecució del sí en el referèndum, la plataforma “Esquerres per la Independència” també comença a idear com hauria de ser una hipotètica República catalana. En aquest sentit, volen un procés constituent d’esquerres i que tingui en compte les classes populars, per això comencen a establir sinèrgies entre les diverses entitats d’esquerres.

A banda d’informar a la població pels carrers i mercats de Mataró i el Maresme, la plataforma també organitzarà diverses activitats. La primera, el 5 de maig quan es realitzarà una taula rodona per debatre com hauran de ser els drets laborals a la República catalana.