Mataró Notícies

ERC-MÉS reclama més mesures d'acció social i reactivació del comerç a les al·legacions del pressupost

ERC-MÉS reclama més mesures d'acció social i reactivació del comerç a les al·legacions del pressupost

Sergi Ruiz

El grup municipal d’ERC-MES presenta les al·legacions als Pressupost i el PAM del 2017. Ho va fer ahir al vespre en una roda de premsa presidida pels quatre regidors del grup. Un total de 96 propostes dividides en diverses àrees de les quals destaca les mesures d’acció social i de reactivació del comerç en tot el municipi. En l’apart d’acció social, es demana incrementar la partida de la lluita contra la pobresa i la vulnerabilitat. Una al·legació acceptada l’any anterior però que volen que augmenti el pressupost dels 500 mil euros actuals a un milió d’euros (un 2’5% dels ingressos). Uns diners que es destinarien a contractar personal per serveis socials i rebaixar la feina dels tècnics. En l’àmbit social, la formació d’esquerres també sol·licita l’elaboració d’un Pla de Convivència per recuperar els recursos retallats durant l’anterior mandat i la creació d’un cementiri pensat per a que hi tinguin cabuda totes les religions reconegudes pel Govern espanyol i català. Escoltem a Francesc Teixidó, portaveu del grup municipal d’ERC-MES.

En matèria de reactivació econòmica, Francesc Teixidó ha demanat que el Govern local prengui decisions en matèria comercial. En aquest sentit es planteja que es posi en marxa una demanda dels comerciants: els BID, una manera de gestió mixta entre entitats privades i públiques.

A més, en matèria de participació  ciutadana també es demana més implicació dels mataronins en l’elaboració dels pressupostos. En aquest sentit es proposa destinar 1 milió d’euros per a propostes arribades des de la ciutadania.

ERC-MES també demana més concreció per part del Govern municipal en les al·legacions acceptades l’any passat i que encara estan pendents. Un total de 96 al·legacions que el grup municipal ha valorat en 2’5 milions d’euros.