Mataró Notícies

En Comú Podem preguntarà pels 97'4M d'euros que Foment va traspassar a la Generalitat per la pacificació de la N-II

En Comú Podem preguntarà pels 97'4M d'euros que Foment va traspassar a la Generalitat per la pacificació de la N-II

Sergi Ruiz

El partit polític En Comú Podem exigirà a la Generalitat de Catalunya que expliqui en què ha invertit els 97,4 milions d’euros aportats pel Ministeri de Foment per executar la “Ronda de Mataró”. Unes obres que mai s’han arribat a realitzar. Una petició que arriba després que la senadora d’En Comú Podem, Maria Freixenet, preguntés al Ministeri de Foment en quin punt es trobava la inversió de 400 milions d’euros que havia de realitzar el govern espanyol per pacificar el tram maresmenc de la N-II. La resposta de Foment va  ser que resten a l’espera de la justificació dels 97,4 milions aportats el 2009. El Ministeri de Foment també recorda en la resposta que la inversió restant seria únicament per realitzar una via ràpida en paral·lel a l’autopista C-32. Uns projectes que, segons Maria Freixenet, no tenen res a veure amb el Pacte per a la Mobilitat Sostenible del Maresme, però que el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat vol finançar a través dels 400 milions pressupostats per portar-los a terme.

El següent pas que realitzarà En Comú Podem, a través del grup parlamentari de Catalunya Sí Que Es Pot, serà preguntar al Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, en què ha invertit la Generalitat els 97,4 milions entregats ja per Foment. La formació també demanarà al Conseller renegociï el pacte amb l’Estat per poder realitzar els projectes del Pacte per a la Mobilitat Sostenible del Maresme.

Per la seva banda, el grup comarcal d’ICV presentarà una proposta de resolució al ple ordinari del Consell Comarcal del Maresme que tindrà lloc aquest dimarts. Una proposta que vol que el CCM insti a realitzar una reunió entre a la Generalitat i al Ministeri de Foment per acordar el finançament necessari per executar les obres del Pacte per a la Mobilitat Sostenible del Maresme.