Mataró Notícies

Els socialistes de Mataró i Maresme creen una plataforma per fer costat a Pedro Sánchez

Els socialistes de Mataró i Maresme creen una plataforma per fer costat a Pedro Sánchez

Cristina Salad

La militància del PSC de Mataró i el Maresme es posiciona al costat de Pedro Sánchez i crea una plataforma que li donarà suport de cara a les primàries que s’han de celebrar el proper mes de maig. Dilluns es va constituir aquesta plataforma que ha mobilitzat bona part dels militants socialistes de la federació comarcal. Consideren que el partit s’ha de renovar, situar-se al segle XXI i canviar les estructures per donar més força a les bases. Això necessita d’un lideratge que representi un canvi i la millor opció és, afirmen, Pedro Sánchez.

De fet, la militància ja va mostrar el seu suport públic a Sánchez el passat mes de setembre quan aquest es va negar a donar cap tipus de suport al PP. Aquest posicionament va desencadenar una greu crisi interna aen el sí del PSOE. Ara, amb les primàries a la vista, tres candidats es disputen ocupar el càrrec de primer secretari de la formació: Pedro Sánchez, Patxi López i Susana Díaz. Una situació gens habitual que ha servit, diu Montse Brugal, membre d’aquesta plataforma, per mobilitzar la militància i sacsejar-la de l’apatia en la que semblava instal·lada.

Els altres dos candidats, Patxi López i Susana Díaz també han trobat suports entre la militància de la comarca, però, en cap dels dos casos s’han constituït com a plataforma. El proper cap de setmana, el Comitè Federal del PSOE decidirà la data en la que es celebraran les primàries. Tot apunta a una data probable, el 29 de maig.