Mataró Notícies

Els partits polítics de l'Ajuntament, units per defensar la planificació escolar davant Serveis Territorials

Els partits polítics de l'Ajuntament, units per defensar la planificació escolar davant Serveis Territorials

Anna Gual

Front comú de tots els grups polítics municipals contra els criteris d‘escolarització que estaria plantejant el Departament d’Ensenyament pel curs 2017-18 a Mataró. Aquest matí el regidor d’educació Miquel Àngel Vadell, acompanyat per representats dels diferents partits amb representació al consistori, han fet entrega al registre de Serveis Territorials, d’un document amb tots els punts que consideren, s’estarien incomplint en relació amb l’acord inicial. El regidor ha explicat que durant totes les negociacions a través de la taula mixta de planificació s'havia arribat a l'acord que Mataró mantindria els 56 grups de p3, una fet que ara no es compliria amb el tancament d'una de les dues línies del Tomàs i Viñas i l'intercanvi que es planteja entre l'Antonio Machado i l'Angeleta Ferrer. També afirma que el tancament d'una línia a l'Antonio Machado és la primera vegada que es posa damunt la taula i que aquest representaria un greuge, ja que implicaria la segona linia de P3 tancada, en tant sols 2 anys, al barri de Cirera.

Per la seva banda, Carmina Pinya, directora de Serveis Territorials, considera que des del Departament no s’està incomplint cap compromís. Afirma que els canvis que es plantegen van d’acord amb la baixada de la preinscripció que hi ha hagut a Mataró amb més de 60 places vacants a P-3. En aquest sentit expliquen que l'acord que proposen d'intercanvi entre una línia de l'Antonio Machado per obrir la segona a l'Angeleta Ferrer correspon a l'escenari que ha deixat la preinscripció. Pel que fa al cas del Tomàs i Viñas, aquest tancament correspondria a la reestructuració que cal fer de cara a l'Institut Escola que ha d'obrir les seves portes a Cerdanyola el curs 2018-19.

De moment l'Ajuntament mataroní diu que no cedirà i que seguirà fent pressió per evitar aquests tancaments. Les negociacions amb Serveis Territorials per ara s'han paralitzat. Per la seva banda, l'alcalde de la ciutat, David Bote, ha traslladat ja el seu malestar al Director General de Centres Públics, Lluís Baulenas.