Mataró Notícies

El Segell Infoparticipa reconeix per tercer any la feina de l'Ajuntament de Mataró en matèria de transparència

El Segell Infoparticipa reconeix per tercer any la feina de l'Ajuntament de Mataró en matèria de transparència

Sergi Ruiz

L’Ajuntament de Mataró revalida per tercer any consecutiu el Segell Infoparticipa, que avalua la qualitat i transparència de les pàgines webs municipals. El web del consistori mataroní ha obtingut un 98’08%, complint 51 dels 52 indicadors establerts pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB. Una puntuació que ja va assolir la passada edició i que supera en tres punts la puntuació mínima per obtenir el Segell. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Mataró ha estat un dels 77 consistoris de Catalunya que han obtingut aquest distintiu. Un fet que l’alcalde de Mataró, David Bote, assegura que acredita la bona feina que està fent el consistori en matèria de transparència.

Per arribar complir el 100% dels indicadors de transparència, falta que la pàgina web del consistori mataroní inclogui un espai per a què tots els grups municipals puguin expressar-se. Una mesura que Bote assegura que s’inclourà en la renovació de la pàgina web que es realitzarà aquest 2017 per fer-la més accessible a la ciutadania.

L’Ajuntament rebrà avui el seu guardó a la Sala d’actes del rector de la Universitat Autònoma de Barcelona, en un acte que començarà a partir de dos quarts de cinc de la tarda. El Segell InfoParticipa es va concebre l’any 2013 amb l’objectiu d’incentivar les bones pràctiques en comunicació pública local. Quan el Laboratori de Comunicació Pública va començar les seves avaluacions el 2012, Mataró complia un 78 % dels criteris.