Mataró Notícies

El PSC de Mataró encara el Congrés de la "recuperació de la confiança perduda"

El PSC de Mataró encara el Congrés de la "recuperació de la confiança perduda"

Eli Solsona

El PSC de Mataró escalfa motors per al Congrés que celebrarà els dies 2 i 3 de març. 10 dies abans de la seva celebració, però, encara no s’ha presentat cap candidatura i, per tant, es desconeix qui podria ser el nou primer secretari dels socialistes mataronins. Els candidats que vulguin optar a ser-ho, hauran de presentar com a aval el suport del 10% de la militància i tenen temps de presentar la candidatura fins el mateix dissabte 3 de març.

Segons Esteve Terradas, membre de la comissió gestora que està al capdavant del partit des de les eleccions municipals, és important que del Congrés en surti una direcció unida i forta amb un projecte sòlid. Tot i que encara no es té un nom, la voluntat és aconseguir un lideratge compartit i un “partit unit, rigorós i obert a la ciutadania”.

El congrés debatrà sobre dues ponències: Un primera d’organització i una altra sobre un nou projecte per Mataró. I és que el PSC assegura tenir clar que aquest ha de ser el congrés de la “recuperació de la confiança perduda” després de les patacades electorals i d’haver perdut l’alcaldia de la capital del Maresme després de 32 anys de govern. Consideren que d’aquest congrés n’ha de sortir “un projecte nou que ha de servir pel present i pel futur de Mataró”. Amb aquesta voluntat, els socialistes tenen la intenció de promoure el que han batejat com a “Pacte Social”, un gran acord de ciutat per impulsar polítiques d’ocupació i de formació, i també per vetllar pel manteniment dels drets socials.

El Congrés de l’agrupació local del PSC se celebrarà els propers 2 i 3 de març a la Nau Cabot i Barba.