Mataró Notícies

El PSC de Mataró celebra el Congrés de la "renovació" i la "recuperació de la confiança"

El PSC de Mataró celebra el Congrés de la "renovació" i la "recuperació de la confiança"

Eli Solsona

El PSC de Mataró celebra durant tot el dia a la Nau Cabot i Barba el congrés per escollir nova executiva. El delegat de la junta de Andalucía i històric membre de les joventuts socialistes, Xesco Gomar, és l’únic candidat a primer secretari de l'agrupació local del PSC.

La intenció de Gomar és encapçalar un equip que comptaria amb David Bote com a secretari d’organització i Esteve Terradas a la presidència executiva. A més a més, però, també pretén fer una nova executiva “integradora” de totes les sensibilitats i de la qual se n’acabaran de decidir els membres durant el dia d’avui. Tot apunta, però, que hi serien presents noms com Joan Antoni Baron, Consol Prados, Javier Naya o Remigi Herrero, entre d’altres.

De ser escollit primer secretari, Gomar es marca com a principal repte recuperar l’alcaldia de la capital del Maresme el 2015. Per aconseguir-ho, a grans trets, apostaria per “més transparència, més comunicació i més proximitat”. En definitiva, creu que cal regenerar el PSC de Mataró per convertir-lo en un “referent polític, social i cultural de la ciutat” i que això passaria, entre d’altres, per incrementar el nombre i l’activisme de la militància (els socialistes mataronins han perdut 150 militants des de 2007 i ara són 212), i fer una oposició “responsable” i que sigui una “autèntica alternativa de govern”.

Segons Esteve Terradas, membre de la comissió gestora que ha estat al capdavant del partit des de les eleccions municipals i futur president executiu del partit, és important que del Congrés en surti una direcció "unida i forta amb un projecte sòlid".

El congrés, que va començar ahir a la tarda, debat sobre dues ponències: Un primera d’organització i una altra sobre un nou projecte per Mataró. I és que el PSC assegura tenir clar que aquest ha de ser el congrés de la “recuperació de la confiança perduda” després de les patacades electorals i d’haver perdut l’alcaldia de la capital del Maresme després de 32 anys de govern. Consideren que d’aquest congrés n’ha de sortir “un projecte nou que ha de servir pel present i pel futur de Mataró”. La votació de la nova executiva està prevista per aquesta tarda.

D’altra banda, segons ha pogut saber aquesta casa, Xesco Gomar no es marca com a repte ser el proper candidat del PSC a l’alcaldia i no descartaria convocar un procés de primàries per escollir el cap de llista del 2015.