Mataró Notícies

El pressupost per 2017 passa avui el darrer tràmit

El pressupost per 2017 passa avui el darrer tràmit

MataróNotícies.cat

El pressupost de 2017 passa aquesta tarda el tràmit definitiu. El govern s’ha assegurat tirar-los endavant gràcies als suports de Ciutadans i Partit Popular. Dimarts es va signar l’acord amb el portaveu del partit taronja, mentre que aquesta tarda s’escenificarà la signatura amb el PP una hora abans d’iniciar-se el ple en el que s’han d’aprovar els números d’aquest any. Uns números que pugen fins als 134M d’euros (un 7% més que el 2016) en el cas del consistori, i fins als 166,15M (un 9,09% més) si hi sumem les empreses públiques. D’aquests diners, el govern preveu destinar un total de 17,8M d'euros a inversions. De fet, aquest és el primer pla d’inversions que té la ciutat en els últims cinc anys. El pressupost va passar el primer tràmit el passat desembre gràcies als vots a favor de Ciutadans i les abstencions de ERC-MES, PP i PxC (tot i que va ser per una equivocació de la regidora Mònica Lora que pretenia votar-hi en contra). La resta de formacions hi van votar en contra.

En aquests pràcticament dos mesos el govern sociovergent de Mataró ha aconseguit els suports necessaris per assegurar-se passar el tràmit. Dimarts, dèiem, s’escenificava el primer dels acords, va ser amb Ciutadans. Una signatura pública en la que l’alcalde David Bote va actuar en representació del govern municipal i de la que es va esborrar el grup de CiU que no va assistir a la signatura i per tant no va sortir a la foto. Un suport que el cap del grup municipal de Ciutadans, Juan Carlos Ferrando, atribueix a la bona entesa amb el govern. Això sí, ha assegurat que el sí no és un xec en blanc.

Qui també ha assegurat el seu vot afirmatiu als números d’aquest 2017 és el PP. El seu portaveu José Manuel López argumenta el sentit positiu del seu vot a que l’executiu ha acceptat la majoria de les 32 al·legacions presentades pel PP als números per aquest any. Esmenes en temes com suport al comerç de proximitat i eines per enfortir-lo, repensar el model firal de Mataró o recuperar el projecte del Mataró Marítim. D’altra banda, José Manuel López al·lega que Mataró necessita estabilitat i que acords com aquest, per fer prosperar el pressupost,  donen una oportunitat a la ciutat per tirar endavant.

Aquesta tarda, doncs, es celebra a les 19h la sessió extraordinària per l’aprovació definitiva del pressupost per aquest 2017.