Mataró Notícies

El PP demanarà al ple que s'avaluï l'estructura organitzativa de la Policia Local

El PP demanarà al ple que s'avaluï l'estructura organitzativa de la Policia Local

Clara Sanchez

El PP demanarà al proper ple que s’avaluï l’estructura organitzativa del servei de policia local de Mataró. Els populars demanen que es consideri si és la manera de funcionar més adient tenint en compte la feina dels agents, que en la majoria de casos treballen sota pressió. El cap del grup municipal del PP, Jose Manuel López, explica que tenen constància que la situació laboral dels treballadors de la policia de Mataró és poc favorable. Un fet que segons assenyalen dificulta la consolidació d’un model policial adient per les necessitats i característiques de la ciutat.

Des del PP assenyalen que amb freqüència hi ha conflictes laborals en el cos de policia local que acaben sent recorreguts a instàncies judicials. Això, sumat a una alta mobilitat de la plantilla ocasionada per moviments d’agents a altres municipis. Jose Manuel López detalla que tot plegat suposa un elevat cost per les arques municipals, tenint en compte que és l’ajuntament qui finança la formació dels agents però finalment acaben marxant a presentar els serveis a altres localitats.

El PP també posa de relleu que els agents de policia local cobren el mateix complement de perillositat que altres funcionaris de l’ajuntament de Mataró, que per exemple tenen tasques d’administració. Els populars doncs, reclamen una revisió de les escales de valoració de la perillositat.

Dir que també Plataforma per Catalunya té previst preguntar sobre la Policia Local durant el ple municipal d'aquesta nit.