Mataró Notícies

El PDeCAT presenta una esmena als pressupostos de l'Estat per rehabilitar la Plaça Gran

El PDeCAT presenta una esmena als pressupostos de l'Estat per rehabilitar la Plaça Gran

Marta Gómez Castellà

La Plaça Gran es podria rehabilitar si l'esmena als pressupostos generals de l'estat que ha proposat el grup municipal de CiU-Mataró a través del Grup Parlamentari del PDeCAT al Congrés dels Diputats, tira endavant. La voluntat del grup local és incloure una partida de dos milions d'euros per reformar aquesta zona cèntrica de la ciutat. Consideren que s'ha de reactivar el Casc Antic perquè actui com a motor de l'activitat comercial del centre i que, precisament la Plaça Gran, és l'epicentre del Pla d'Impuls del Centre Històric que impulsa el govern mataroní. CiU a Mataró doncs, ha aprofitat que té la regidoria de promoció econòmica per apostar per aquesta rehabilitació.

El projecte de rehabilitació integral de la Plaça Gran contempla varies fases començant pel Rengle, l'edifici modernista del mercat de la plaça, reorganitzant l'espai públic i incrementant l'interès comercial, turístic i patrimonial així com la seva accessibilitat.

La rehabilitació també inclouria un estudi arqueològic de les restes romanes que recorden veïns i veïnes de Mataró al subsòl d'aquesta Plaça. També es contempla la possibilitat de seguir amb les prospeccions geofísiques que ja s'havien iniciat l'any 2013 per confirmar l'existència d'aquest espai soterrat que segons sembla, tindria unes grans dimensions.