Mataró Notícies

El PDECat expulsa ERC del govern del Consell Comarcal per "falta de confiança i deslleialtat"

El PDECat expulsa ERC del govern del Consell Comarcal per "falta de confiança i deslleialtat"

Anna Gual

El PDECat decideix trencar el pacte de govern del Consell Comarcal del Maresme i expulsar-ne a Esquerra Republicana. Així ho ha fet públic aquesta tarda Carles Bosch, nou president de la formació al Maresme, qui ha explicat que aquesta decisió s’ha pres degut a la falta de confiança i a certs episodis de deslleialtat. Entre ells, explica Bosch, l’incompliment del pacte que deia que en els municipis s’havia de deixar governar la força més votada, fet que Esquerra Republicana no va complir ni a Montgat ni a Vilassar de mar, fent fora a CiU del govern. La voluntat d’aquest trencament diu va sorgir a requeriment de la militància i ahir al vespre va ser votat al Consell d’Agrupació i aprovat, pràcticament per unanimitat.

Demà es donarà a conèixer la nova distribució de poders del Consell Comarcal, on el PSC comptarà amb més responsabilitats. El que si que està clar és que CiU i PSC estan disposades a governar en minoria i no busquen cap company de govern estable. Miquel Àngel Martínez, serà president durant tot el mandat.

Qui també s’ha pronunciat aquesta tarda respecte el trencament del pacte al Consell Comarcal ha estat el Partit dels Socialistes. El primer secretari d’aquest partit al Maresme ha volgut manifestar que es tractava d’"una situació esperada per a tots", a dit, i que no deixa de ser un afer intern dels partits que conformen Junts pel Sí. Tot i que des de les files socialistes s'ha assegurat que la delegació local no els agradava la proposta de trencar el pacte per no afeblir el govern mataroní, el trencament tampoc s'ha evitat.

Un trencament que els socialistes asseguren que la seva formació mai hagués sortit d'un govern d'aquestes característiques.

Els propers dies seran decidisius per posicionar com quedar aquest govern del Consell Comarcal del Maresme, a l'espera també, de les declaracions que pugui fer-ne el màxim implicat: Esquerra Republicana.