Mataró Notícies

El nou decret de proveïdors no cobreix el deute de 23 milions del Rengle

El nou decret de proveïdors no cobreix el deute de 23 milions del Rengle

Eli Solsona

L’ajuntament de Mataró no podrà incloure al segon Decret de Proveïdors la factura de 23M d’euros que deu a Fomento per la construcció de l’edifici de negocis del Rengle. Segons ha explicat l’alcalde, Joan Mora, aquesta factura tornaria a quedar exclosa d’aquesta convocatòria que tira endavant el govern espanyol per ajudar els ajuntaments a pagar els rebuts pendents als seus proveïdors. Això, segons Mora, deixa el consistori en una situació delicada perquè no pot fer front a la factura amb recursos propis. L’alcalde explica que s’ha obert un període de negociació amb FCC i que l’ajuntament ha ofert a la constructora una dació en pagament a través d’actius de PUMSA com el propi edifici del Rengle.

Fomento, però, reclama els diners de la factura i no vol quedar-se amb els actius que li ofereix l’ajuntament. En cas que les negociacions no prosperin, segons explica Mora, PUMSA es veuria abocada a presentar concurs de creditors perquè no es pot fer front a la factura. Tot i la delicada situació, el govern municipal “no vol contemplar la idea d’arribar al concurs” perquè “el 100% de les accions del grup PUMSA són de l’ajuntament i per tant la responsabilitat última seria del consistori”.

La construcció de l’edifici de negocis del Rengle va acabar a finals de 2010 però FCC no va presentar la factura fins el gener de 2012. Aquest retard va provocar que aquest rebut no es pogués incloure en el primer pla de pagament a proveïdors impulsat pel govern espanyol. Mataró va presentar factures pendents del 2011 per valor de 5 milions i mig d’euros.