Mataró Notícies

El govern municipal investigarà les acusacions d'assetjament laboral fetes pels agents de la Policia Local

El govern municipal investigarà les acusacions d'assetjament laboral fetes pels agents de la Policia Local

Cristina Salad

El govern municipal es compromet a investigar, fins a les últimes conseqüències, les acusacions d’assetjament laboral contra els comandaments de la Policia Local, fetes pels agents del cos. Ahir es van manifestar a les portes de l’Ajuntament amb una sorollosa protesta que es va allargar durant hores, fet que va portar a alguns regidors a comparar l’alt nivell de soroll amb el nivell d’indignació latent entre la plantilla del cos policial. Les seves acusacions es dirigeixen contra els comandaments i el mal tracte que reben per la seva part, com asseguren des del sindicat SPPM-CAT (Sindicat de Policies Municipals de Catalunya). El tema va arribar al ple de la mà d’una proposta de resolució presentada pel Partit Popular que es va aprovar per unanimitat i a la qual el grup d’ERC va fer dues aportacions, també acceptades per totes les forces de l’Ajuntament. José Manuel López, cap del grup municipal del PP va presentar la proposta en la que va reclamar que s’analitzi la situació i es faci una avaluació específica sobre el cos de Policia Local.

L’oposició al complet va brindar el seu recolzament als policies. Des d’ERC, que havia presentat dues esmenes a la proposta dels populars, Francesc Teixidó va apuntar que la protesta retrata “els símptomes d’una situació molt deteriorada” i que així és “difícil treballar”. En el mateix sentit, des de la CUP, la regidora Carme Polvillo va dirigir-se als agents presents a la sala per dir-los que “fa patir que els treballadors de la policia es sentin discriminats i víctimes de mobbing”. Paraules similars també les va expressar la regidora no adscrita, Anna Maria Caballero, quan va dir que “una reacció com aquesta necessita una reacció d’urgència”.

Per la seva banda, des d’ICV, el regidor Esteve Martínez, va qualificar la situació de “fracàs del govern” per manca de diàleg i negociació. Negociació a la que va apel·lar el cap del grup de Ciutadans, Juan Carlos Ferrando, afirmant que la situació de la policia és “un problema i això només es soluciona negociant”. Montse Morón, portaveu de Volem, considera que s’ha generat un problema a un conflicte enquistat. Mònica Lora (PxC), que va presentar la seva pròpia proposta al ple, va apuntar que aquesta situació s’arrossega des de fa molt de temps.
    
El govern va acceptar la proposta arribada des dels bancs de l’oposició. La titular de Via Pública, Núria Moreno, va acceptar que les queixes i protestes tot i que dir que “no podia compartir les acusacions contra els comandaments i les anàlisis que els sindicats han fet de la situació del cos. També el regidor de Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez, va intervenir apuntant que l’acusació d’assetjament contra els comandaments policials “és injusta”. De tota manera, tant un com l’altre es van comprometre a investigar les acusacions, molt greus, i arribar fins a les últimes conseqüències.Al final la proposta es va aprovar per unanimitat, tant del text del PP com les esmenes aportades per ERC.

Per cert, que aquest matí els regidors de Via Pública, Núria Moreno, i Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez, s’han reunit amb els representants sindicals de la policia. Una trobada prevista des de feia setmanes en la que s’han tractat diferents reivindicacions que planteja el col·lectiu de treballadors de la Policia Local.