Mataró Notícies

El Centre Catòlic començarà les obres en breu

El Centre Catòlic començarà les obres en breu

Marta Gómez Castellà

Sense butaques i sense cap tipus de decorat o atrezzo. Aquest és l'aspecte que té en aquests moments el pati de butaques i l'escenari de la Sala Cabanyes, a punt per començar les obres estructurals i de coberta. L'Ajuntament de Mataró ja ha donat llum verda perquè aquestes obres comencin i d'aquí a unes setmanes se'n preveu l'inici, això sí, s'haurà d'esperar a que la Generalitat de Catalunya doni el permís per a la retirada del fibrociment que hi ha a les cobertes, no només de la Sala Cabanyes sinó també de la pista de bàsquet i el segon pis de l'Escola Balmes. I és que aquestes actuacions afecten a tot el Centre Catòlic.

Durant aquest procés també s'aprofitarà per reparar les cobertes de teules malmeses i diferents arrenjaments tècnics. Ara per ara només es planteja una primera fase, però sobre paper n'hi ha fins a un total de tres, en el que també s'hi podria projectar un segon pis soterrat sota la pista de bàsquet o fer un pati de butaques totalment nou a la Sala Cabanyes. Les obres que ara es plantegen no entren en conflicte en fases posteriors i, de fet, aquesta primera ja ha fet modificar la planificació urbanística d'aquest sector ja que el planejament fins al mes de març preveia la substitució de les edificacions actuals per una àrea de serveis privats terciaris i una plaça pública equivalent al 40 per cent de la superfície del sòl.  La requalificació manté els equipcaments edificats i trasllada la zona verda al Pati del Cafè Nou. Alhora, l'aprofitament terciari previst es traspassa a l'àmbit de l'antic edifici de l'escola Angeleta Ferrer i els d'equipament d'aquest edifici es traslladen al Centre Catòlic.

El Centre Catòlic té previst finançar les obres amb un màxim de 900 mil euros que obtindrà de les aportacions econòmiques que rep de l'Ajuntament per la cessió de l'edifici del Cafè Nou l'any 2015 i que es tradueix en 70.000 euros anuals durant deu anys. A més a més també contemplen una aportació en forma de subvenció per part de la Generalitat i un crèdit bancari.