Mataró Notícies

Debat sobre municipalització de serveis al Passeig del Callao

Debat sobre municipalització de serveis al Passeig del Callao

Cristina Salad

La municipalització de serveis no es contradiu amb l’aprovació dels pressupostos. Així ho ha sentenciat a Mataró, Jordi Colomer, expert en administració pública local i assessor de ser de Serveis Centrals i Econòmics a Sabadell. Ho va dir aquest dilluns al vespre en un nou debat organitzat pels partits ERC, ICV-EUiA, Volem i la CUP. Una cita convocada per aquestes formacions per explicar les avantatges i desavantatges que ofereix internalitzar serveis que fins al moment es donen a través de contractacions amb empreses privades. Segons aquest expert, l’administració local està obligada a subrogar els treballadors dels serveis que internalitzi. De la mateixa manera, també ha de mantenir-los en el seu lloc de treball i amb les seves condicions fins a l’extinció del seu lloc de treball. En aquest sentit, el coordinador d’administració local de CCOO, Enric Quílez, apuntava que en cas de remunicipalitzar serveis, els treballadors no poden perdre cap dels seus drets laborals.

El Mataró Bus o la gestió de les zones blaves són dos exemples de serveis privatitzats dels quals l’Ajuntament estudia la viabilitat de municipalitzar-los.

Per la seva banda i contràriament al que diu l’expert, un altre dels representants sindicals que van participar com a ponents, al·lega que la legislació vigent no afavoreix els treballadors de serveis públics, especialment amb les disposicions addicionals afegides a la llei de pressupostos que, diu el secretari general de la UGT del Maresme, Lluís Torrents, impedeix “de facto” noves contractacions.

El debat en el que hi van participar una quarantena de persones, es va fer dilluns al vespre al passeig del Callao.