Mataró Notícies

Baron carrega contra l'alcalde Mora pel pacte secret amb el PP

Baron carrega contra l'alcalde Mora pel pacte secret amb el PP

Eli Solsona

Joan Antoni Baron reclama a Joan Mora que doni explicacions a la ciutadania sobre el pacte secret que CiU va signar amb el PP l’estiu passat. El cap del grup municipal del PSC considera que no és de rebut haver mantingut amagat aquest acord de governabilitat i retreu a l’alcalde haver negat públicament un pacte amb el PP tot i l’existència del document. Baron també considera que aquest “posa en joc la transparència de la qual en fa gala l’alcalde” i que portarà conseqüències perquè l’alcalde “té tothom enfadat” i es pregunta “amb quina majoria pensa tirar endavant temes del dia a dia”. En aquest sentit, el líder del PSC ha insistit en dir que els socialistes no han donat “un xec en blanc” sino suport a les ordenances i als pressupostos perquè “no canvien vots per càrrecs”.

El cap de l’oposició ha fet aquestes declaracions durant una roda de premsa de balanç de l’any. Un any que Baron ha qualificat d’insòlit i que ha dividit en tres blocs: aquesta última setmana, el primer mig any de mandat de CiU; i la recta final del govern tripartit i, per tant, la seva última etapa com a alcalde de la ciutat. D’aquesta última etapa al govern, Baron n’ha recordat haver marxat amb la querella de Can Fàbregas arxivada i, per tant, deixant via lliure per a la vinguda del Corte Inglés.

Joan Antoni Baron també ha reconegut que ha estat un any “molt difícil” pel PSC ja que han perdut l’alcaldia de la capital del Maresme i, després, també han perdut les eleccions generals.