Mataró Notícies

10 eixos i més de 500 compromisos recollits al Pla de Mandat 2011-2015

10 eixos i més de 500 compromisos recollits al Pla de Mandat 2011-2015

Eli Solsona

10 eixos estratègics que recullen més de 560 compromisos. És el que es recull al Pla de Mandat de l’ajuntament de Mataró. Un document elaborat pel govern municipal que pretén ser un compromís explícit amb la ciutadania i que s’anirà veient reflectit i desenvolupat en els plans d’actuació municipal i pressupostos dels exercicis 2012, 2013, 2014 i 2015.

Entre tots els compromisos recollits, els prioritaris per al primer pressupost que elabori l’executiu municipal són, ara mateix, els que ajudin a Mataró a sortir de la crisi: ser una administració “business friendly” -capaç de generar i afavorir les condicions necessàries per al creixement i implantació de les empreses-; millorar la competitivitat de les empreses fomentant la internacionalització i la innovació; diversificar els sectors productius locals i aconseguir una reindustrialització de la ciutat. L’alcalde Joan Mora insisteix en què la reactivació econòmica, la davallada de l’atur i garantir els serveis socials són la prioritat per als nacionalistes.

Alguns dels altres compromisos recollits en aquest document són, per exemple, resoldre el problema dels accessos nord i oest de la C-32; lluitar per aconseguir la gratuïtat del peatge a partir del 2021; treballar per afavorir la vinguda a Mataró d’una universitat internacional que complementi l’oferta del TecnoCampus; revisar el procés participatiu per a l’elaboració dels pressupostos o crear la Casa de la Festa per “viure les Santes tot l’any”, entre molts d’altres. Tots estan recollits en aquests 10 eixos que es basen en fer de Mataró una ciutat emprenedora i innovadora; que afavoreixi el treball i les oportunitats; eficient; segura; equilibrada i sostenible; social i integradora; que aposti pels valors, l’ensenyament i el coneixement; que fomenti la cultura i també exerceixi el seu paper de capitalitat comarcal amb generositat. Joan Mora ha volgut insistir en explicar que aquest Pla de Mandat presentat avui és només una versió inicial d’un document que té com a horitzó final el 2025 i que ha nascut amb la voluntat de ser un document viu i obert als suggeriments i aportacions que facin tant la resta de formacions polítiques com també els ciutadans i les entitats.

El document de mandat es pot consultar íntegre a través del web de l’ajuntament, www.mataro.cat.

Etiquetes: