Mataró Notícies

Miquel Àngel Vadell: "Ajudarem en tot el que puguem per agilitzar les obres del nou institut 'Les Cinc Sènies'"

Miquel Àngel Vadell: "Ajudarem en tot el que puguem per agilitzar les obres del nou institut 'Les Cinc Sènies'"

Anna Gual

L'Ajuntament de Mataró està disposat a elaborar el projecte d'obres del nou institut "Les Cinc Sénies", si així es pot accelerar el procés de construcció del nou centre i reduir el temps de funcionament en mòduls prefabricats. Així ho ha afirmat el regidor d'educació Miquel Àngel Vadell, qui ha explicat que el limit d'aquesta situació són 4 anys, tot i que la voluntat de l'Ajuntament és no esgotar aquest temps i poder començar a construir abans. La decisió definitiva però la prendrà la Generalitat, que és qui té les competències per ordenar i iniciar la construcció de l'edifici.

L’ institut obrirà les seves portes per aquest proper curs 2017-2018 i ho fara amb tres línies i capacitat per a 90 alumnes. A partir d'aquí, ara també s'haurà de treballar en el projecte de futur del centre. Un projecte, que es començarà a debatre durant els propers dies a través de la taula mixta, on s'hi troben representats el Departament d'Ensenyament, l'Ajuntament i la comunitat educativa. La intenció es poder ampliar l'oferta en els propers cursos, incorporant estudis no obligatoris, ja sigui mòduls o batxillerat.

Els mòduls del nou institut "Cinc Sénies" ubicat a la Ronda Rafael Estrany es començaran a instal·lar el proper mes de juliol. Se'n preveuen 5, un per cada grup d'ESO i dos d'ús polivalent.

Un institut que funcionarà per projectes, amb un model educatiu similar al que s'aplica a països com Finlàndia. Demà a la tarda, a partir de les 6, la Biblioteca Antoni Comas acollirà una sessió informativa a dreçada a les famílies interessades on la que serà la directora del centre, Carina Torres, explicarà aquest projecte i mirarà de resoldre dubtes.