Mataró Notícies

Mataró s'adhereix a la campanya "No puc esperar!"

Mataró s'adhereix a la campanya "No puc esperar!"

Marta Gómez Castellà

La ciutat de Mataró s'ha adherit aquest mes de març a la campanya "No puc esperar!", en suport als ciutadans que pateixen una malaltia inflamatòria intestinal, una malaltia crònica que afecta principalment a l'aparell digestiu i que s'expressa eminentment en forma de malaltia de Crohn o Colitis Ulcerosa. Així, l'Ajuntament de la ciutat s'uneix a la crida per a la sensibilització i conscienciació de la societat, institucions i polítics sobre aquests malalts i potenciar així que les associacions, gremis de comerciants i hostaleria i també establiments de la ciutat s'uneixin al projecte. La campanya, ha de servir per obrir les portes dels lavabos de les seves instal·lacions per facilitar l'accés ràpid, de manera gratuïta i sempre que així ho necessitin les persones afectades per aquestes patologies. Així, es podrà ajudar millorar la qualitat de vida d'aquestes persones ja que per les seves patologies digestives sovint necessiten utilitzar aquest serveis més propers. Durant el ple municipal, l’alcalde David Bote va llegir la moció.

Per identificar-se, els pacients que siguin considerats amb aquest perfil concret, podran acreditar la seva situació amb una targeta específica "No puc esperar!" i que obtindran a través de les Unitats de Malaltia Inflamatòria Intestinal o els Serveis de l'Aparell Digestiu dels hospitals adherits a la campanya.

La campanya es va iniciar l'any 2013 per l'ACCU (Associació de malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa) conjuntament amb l'Hospital Josep Trueta de Girona després d'analitzar que aquesta malaltia afecta a més de 100.000 persones a Espanya i prop de 30.000 persones a Catalunya.