Mataró Notícies

L'Ajuntament desmenteix les queixes de la Policia Local

L'Ajuntament desmenteix les queixes de la Policia Local

Cristina Salad

Des de l’Ajuntament han volgut donar resposta a les reivindicacions i queixes de la Policia Local. Neguen que les condicions salarials del cos siguin inferiors al d’altres municipis similars a Mataró. En un comunicat, l’Ajuntament ha negat també que faltin places vacants per cobrir, tot i que reconeix que falten efectius policials. Així, actualment la plantilla està formada per 173 treballadors i la dimensió necessària hauria de ser de 188 membres.

L’Ajuntament també ha negat que el nou càrrec hagi de sobredimensionar la cúpula policial. En el mateix comunicat ha explicat que el Director de Seguretat Pública no és policial, sinó de caràcter tècnic i ha de completar l’estructura de Via Pública. Tindrà com a funcions principals les de coordinar la gestió i els programes d’actuació dels servei amb competències en mobilitat, protecció civil i policia local. De la mateixa manera també tindrà atribucions en la direcció del Pla de Seguretat Local.

Finalment, i pel que fa a la denúncia de maltractament i humiliacions que fan els agents, l’Ajuntament diu en el comunicat que, davant la gravetat de les acusacions, ho investigarà fins a les últimes conseqüències.