Mataró Notícies

Indignació dins la comunitat educativa per l'intercanvi de línies de P-3 que proposa Serveis Territorials

Indignació dins la comunitat educativa per l'intercanvi de línies de P-3 que proposa Serveis Territorials

Anna Gual

La FAPAC (Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya) alerta que Serveis Territorials estaria plantejant tancar una línia de P-3 de l'escola Antonio Machado com a intercanvi per obrir la ‘llargament reclamada’ segona línia de l’Escola Angeleta Ferrer. Una decisió, que segons la plataforma, i sumada al tancament ja acordat d'una línia al Tomàs i Viñas,  incompliria el compromís adquirit pel Departament, de que la ciutat no perdria cap de les 56 línies de p-3 amb les que partia abans de la preinscripció. Així ho ha explicat a micròfons de Mataró Ràdio, Joana Bermúdez, membre de la FAPAC, que ha titllat de "xantatge" aquesta decisió que estaria plantejant Serveis Territorials. Tot i  que la baixada de la natalitat ja feia preveure que aquest curs la preinscripció patiria una lleugera davallada, explica que el compromís era reduir les ràtios per aula i fer una bona distribució dels alumnes entre les diferents escoles. Un acord aquest, al que s'hauria arribat en reunions entre Serveis Territorials i Educació de l'Ajuntament amb la participació dels diversos moviments educatius de la ciutat.

Des de l'Associació de Familiars de l'Escola Antonio Machado ja s'han pronunciat i afirmen, que a  l'espera de que la resolució sigui definitiva, faran tot el possible per evitar el tancament. L'escola ha rebut un total de 26 preinscripcions, a les que cal sumar-hi els casos NE, amb necessitats especials, i alguns alumnes de famílies que han triat el Machado com a segona opció. En aquest sentit, des de l'Associació consideren que aquest tancament representaria un greuge, alhora que posaria fre al model educatiu que promou el centre. Des del l'escola també temen, que el fet de perdre aquesta línia ara, faci molt difícil la seva recuperació en el futur.

La primera mobilització es farà aquest proper dijous dia 18 de maig, a les 7 del vespre, a la seu del MEM (Moviment Educatiu del Maresme). Sota el lema "L'educació en lluita", la FAPAC i el PEM volen convocar a la comunitat educativa de la ciutat per expressar el seu malestar cap a aquest possible tancament i defensar l'educació pública.