Mataró Notícies

Federació d'Associacions Veïnals i PAH reclamen accions a l'Ajuntament per evitar més desnonaments

Federació d'Associacions Veïnals i PAH reclamen accions a l'Ajuntament per evitar més desnonaments

Sergi Ruiz

La Federació d’Associació de Veïns de Mataró i la PAH Mataró reclamen més mesures a l’Ajuntament per tal d’evitar els desnonaments. Després d’una reunió amb la comissió de desnonaments, ambdues entitats valoren que el consistori mataroní comenci a fer passes per canviar la situació. Tot i això, asseguren que a partir d’ara no li donaran més temps a l’alcalde de la ciutat, David Bote, sinó que volen que es comenci a actuar.  Per intentar pal·liar la problemàtica dels desnonaments, demanen que l’Ajuntament comenci a pagar el lloguer d’un pis a qui realment no pot pugui pagar-lo, en comptes d’enviar-lo al Centre d’Acollida Municipal de Can Soleret.

Una altra mesura que proposen és aconseguir la cessió de pisos buits de propietat privada. Amb un 8% dels 2700 pisos buits que hi ha a la ciutat, asseguren que seria suficient perquè es pogués resoldre la manca d’habitatge social que té la ciutat. Per tal d’incentivar que els propietaris cedeixin aquests pisos a la borsa d’habitatges socials, Isabel Garcia, membre de la PAH Mataró, proposa que l’Ajuntament garanteixi que els propietaris cobraran regularment el lloguer i que els pisos estaran en perfectes condicions quan els llogaters deixin el pis.

Una altra reclamació que fan la FAVM i la PAH és que Mataró elabori un llibre blanc d’assumptes socials. Juan Sánchez, president de la FAVM, explica que ha de ser un document de fàcil accés per a la població, on es detalli les accions i ajudes a les que té dret la ciutadania en cas de necessitat.

Segons la FAVM i la PAH Mataró, en els últims mesos han rebut més peticions de gent que no pot pagar el lloguer que de gent que no pot pagar la hipoteca.