Mataró Notícies

El Tribunal Suprem confirma la nul·litat de l'ordenança que impedia l'obertura de macro prostíbuls a Mataró

El Tribunal Suprem confirma la nul·litat de l'ordenança que impedia l'obertura de macro prostíbuls a Mataró

Clara Sanchez

El Tribunal Suprem confirma la nul·litat de l’ordenança que impedia l’obertura de dos macro prostíbuls a Mataró, segons informa l’Agència Catalana de Notícies. Una sentència que confirma la que va emetre el 2015 el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, quan ja va anul•lar part de aquesta mateixa normativa. Segons determina la sentència les limitacions de superfície de les que es valia l’ordenança per evitar l’obertura dels bordells, vulneren la llibertat d’empresa. El consistori va al·legar que la normativa de la Generalitat li permetia afegir restriccions addicionals a les que estableix la pròpia Llei catalana d’espectacles, però el Suprem les considera injustificades perquè l’objectiu de l’Ajuntament no és “evitar l’aglomeració d’aquest tipus d’establiments ni impedir la coexistència amb altre tipus d’activitat” tal i com fixa la normativa.

Recordem que el promotor dels prostíbuls té la intenció d’obrir dos locals al polígon de Les Hortes de Mataró, configurant un gran complex de més de 2.000 metres quadrats i unes 80 habitacions. El gener del 2012 el ple de  l’ajuntament va aprovar l’ordenança que utilitzava les limitacions en les superfícies per evitar que aquesta voluntat es convertís en una realitat. Concretament restringia a 500 metres quadrats la superfícies que es podia dedicar l’activitat principal. També es limitava al 10% de la superfície total l’espai destinat a habitacions. Davant la nova normativa, l’empresari va denunciar –i el mateix Ajuntament també ho va reconèixer– que la verdadera finalitat del consistori era fer inviable aquesta tipologia d’establiments.

Les limitacions que va utilitzar l’ajuntament a l’ordenança que segons la sentència del Suprem infringeixen la Llei catalana d’espectacles i activitats recreatives i el Reglament d’espectacles.

Segons l’ACN a més d’aquestes restriccions, l’ordenança de l’Ajuntament també establia que totes les places d’aparcament havien de ser soterrades i que totes les habitacions havien de tenir ventilació natural, entre d’altres exigències que el projecte inicial dels bordells no complia.

Es tracta d’una resolució del Tribunal Suprem del recurs que va interposar l’ajuntament de Mataró precisament a la sentencia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que també considerava nul·la la normativa. El Suprem a més imposa les costes judicials a l’ajuntament de Mataró, unes costes que no poden tenir un valor superior als 4.000 euros.

L’ajuntament ha rebut avui mateix aquesta resolució del Tribunal Suprem i resta a l’espera de fer una valoració un cop hagin estudiat el contingut del document judicial.