Mataró Notícies

El regidor d'Educació Miquel Angel Vadell defensa l'obertura de l'institut Cinc Sénies

El regidor d'Educació Miquel Angel Vadell defensa l'obertura de l'institut Cinc Sénies

Cristina Salad

El regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell, lamenta les dures crítiques i l’oposició frontal de l’Associació de Veïns de Rocafonda al nou institut Cinc Sénies. Vadell defensa que la creació d’aquest nou centre educatiu és una gran notícia per a la ciutat, especialment per a les famílies que viuen a la zona est de Mataró, mancada de places d’escola pública a secundària. Un equipament que obrirà les portes com a “institut de referència, amb un projecte innovador”. De fet, Vadell assegura que moltes famílies que ja porten els seus infants a escoles de primària que treballen amb projectes pedagògics diferents als tradicionals com puguin ser el Joan Coromines o el Montserrat Solà, ja fa temps que demanen un institut que doni continuïtat al sistema d’ensenyament que van triar pels seus fills.

Els terrenys de “La fibra” es van cedir a la Generalitat el 2010 amb l’objectiu de construir un institut d’ensenyament secundari, però el projecte va quedar guardat en un calaix. Ara es recupera, ha dit també la directora de Serveis Territorials d'Ensenyament, Carmina Pinya, per equilibrar l’oferta de secundària a Mataró. Malgrat tot, Vadell reconeix que la notícia de l’obertura d’aquest nou institut arriba molt just, perquè les jornades de portes obertes i la preinscripció escolar  es comencen a fer en pocs dies.

El curs escolar 2017-2018, els primers alumnes assistiran a classe en barracons i es treballa perquè els estudiants puguin utilitzar equipaments com la pista esportiva que hi ha al costat del que serà el nou institut. El següent pas que es treballarà amb el Departament d’Ensenyament serà la reclamació d’un calendari per començar a construir les parets de l’institut Cinc Sénies.

Segons hem pogut saber, està previst que la setmana vinent es celebri una sessió oberta a la Biblioteca Antoni Comas per poder informar a les famílies i explicar-los tots els detalls del nou centre i del projecte pedagògic que s’hi desenvoluparà.