Mataró Notícies

El PP denuncia falta d'efectius policials el cap de setmana i l'Ajuntament ho nega

El PP denuncia falta d'efectius policials el cap de setmana i l'Ajuntament ho nega

Cristina Salad

El Partit Popular denuncia falta d’efectius policials a la ciutat durant el passat cap de setmana. El portaveu de la formació a l’Ajuntament, José Manuel López ha assenyalat que en dues ocasions entre divendres i diumenge al vespre, veïns del barri de Rocafonda van demanar assistència de la Policia Local en dues situacions de conflicte i que les peticions no van ser ateses en cap dels dos casos. La primera es va produir divendres al vespre en un bar quan un jove va amenaçar i insultar el propietari de l’establiment, mentre que la segona va ocórrer diumenge quan els veïns d’un edifici van trucar alertant que un grup de persones estava donant cops violents a les portes per comprovar si a l’interior hi havia algú. Segons la denúncia del Partit Popular, els dos episodis tenen com a denominador comú a un grup de joves coneguts al barri per fer diverses activitats il·legals, entre altres a l’ocupació de pisos buits. Per José Manuel López, el cap de setmana no hi va haver un reforç d’efectius de la Policia Local a la ciutat.

Durant el cap de setmana, a més, també van tenir lloc esdeveniments previstos com són la Romeria rociera i les celebracions del final de la lliga de futbol que habitualment compten amb un servei addicional d’agents.

D’altra banda, el portaveu del Partit Popular reclama col·laboració entre els diferents cossos policials però es qüestiona si el govern està aplicant les mesures anunciades. En aquest sentit, López apunta que no n’hi ha prou val crear una unitat especial per lluitar contra les ocupacions de pisos a la ciutat, cal que aquesta patrulla funcioni.

El PP presentarà un prec al ple de juny per reclamar més col·laboració amb la Policia Nacional per lluitar més eficientment contra les ocupacions il·legals de pisos.

 

L'Ajuntament nega que faltessins policies el cap de setmana

Per la seva banda, des de l’Ajuntament neguen que faltessin efectius policials durant el cap de setmana, de fet des de Via Pública expliquen que la nit de diumenge hi havia sis cotxes patrulles vetllant per la seguretat a la ciutat. Segons han informat des de la regidoria de Via Pública, es van establir els dispositius pertinents de la Policia Local destinats a la Romeria Rociera i el de seguretat ciutadana per assistir a les eventuals celebracions pel final de la lliga de futbol. Un dispositiu aquest que es va realitzar conjuntament amb Mossos d’Esquadra i en el que els agents de la Policia Local es van fer càrrec de la regulació i els de Mossos de seguretat ciutadana.

Pel que fa a les faltes d’assistència que denuncia el Partit Popular, al registre de trucades consta la del propietari d’un bar divendres al vespre. Assistència que es va traspassar a Mossos d’Esquadra que és el cos competent en matèria de seguretat ciutadana. Pel que fa a l’intent d’ocupació a un edifici a Rocafonda diumenge a la nit, al registre de la policia consta una trucada cap a les 22.30h, hora en la que un veí de Rocafonda alertava que un grup de joves, coneguts pels veïns, rondava per la zona. Pràcticament una hora i mitja després de rebre la trucada, una patrulla va fer una ronda pels carrers des dels que s’havia fet la trucada sense detectar res anormal. Precisament, i pel que fa a la col·laboració que reclama el PP per evitar l’ocupació il·legal d’habitatges, des de divendres fins a dilluns es van fer quatre intervencions de la Policia Local, una d’elles en col·laboració amb el Cos Nacional de Policia.