Mataró Notícies

El nou Pla Estratègic del Tecnocampus preveu consolidar el model empresarial i universitari

El nou Pla Estratègic del Tecnocampus preveu consolidar el model empresarial i universitari

Marta Gómez Castellà

El Pla Estratègic del Tecnocampus s'ha presentat amb tots els seus detalls. El document, que traça les línies d'actuació i identifica quatre àmbits estratègics fins al 2022, llança el repte del districte Tecnocampus com a pol de creixement. De fet, el Tecnocampus ha arribat a un punt d'equilibri econòmic i físic i ara cal consolidar el model empresarial i universitari, i per això el districte pren tant de protagonisme. Així, per exemple hi ha oportunitats com una residència d'estudiants, nous espais a l'entorn del Rengle o al sector Iveco Pegaso o el desenvolupament també del que seria el TCM6.  Tot plegat seguint la missió d'aquest Pla Estratègic que pretén contribuir al creixement econòmic i social del territori a través d'un model integral per la generació de coneixement, formació, empresa i innovació.

En aquest sentit, el TCM6 és una de les grans apostes del districte, centrat en l'àmbit de la salut. S’ubicarà a l’edifici de negocis del Rengle, molt a prop de l’edifici principal de Tecnocampus. A la planta baixa hi ha les aules, que ja es van inaugurar. Als 1.800 metres quadrats dels pisos superiors es proposa crear ara un laboratori de salut, despatxos per a empreses relacionades en aquest àmbit i una incubadora per a empreses de salut. Una incubadora que, a més, és una de les accions incloses dins dels Projectes d'Especificació Competitiva Territorial (PEC) als que s'ha presentat l'Ajuntament de Mataró. Un espai del que Tecnocampus disposa des de la marxa de l’Abanderado el passat mes de març.

Des del Tecnocampus s'espera que a finals d'any es pugui inaugurar aquest TCM6 al 100 per cent. La creació del Pla Estratègic no ha estat fàcil i ha comptat amb la participació de 126 persones i la direcció del procés per part de la consultora Deloitte per encàrrec de la Fundació Tecnocampus.